Over ons

Restaurant ‘Elkaar’ ligt in een sfeervolle oude stadswijk aan de rand van het Amsterdamse centrum en is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een echte culinaire ‘hotspot’. Hoe ziet onze keuken er dan uit? Een mix van klassiek en eigentijds, met invloeden uit Zuid-Amerika, het Midden- en Verre Oosten en natuurlijk het mediterrane Europa.

Michelin waardeert ons met een ‘Bib Gourmand’ en daar zijn we best trots op. Getuige de veelzijdige en enthousiaste reacties van onze lokale en internationale gasten is het duidelijk dat er bij ons met veel passie en creativiteit wordt gekookt. We speuren continu naar mooie, nieuwe gerechten met fraai afgewogen smaken. Dat we daarbij veel aandacht schenken aan een duurzame herkomst van de ingrediënten die we in de keuken toepassen en de wijnen die we aan tafel schenken, spreekt uiteraard voor zich.

Wereldstel

Restaurant ‘Elkaar’ is van Rob en Isa die beiden uit een horecagezin komen. Rob groeide op in Nederland, Isa in Colombia. Ze ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan de Hogere Hotelschool in Den Haag en volgden samen internationale stages in hotels en restaurants in China en Abu Dhabi. Daarnaast deed Isa als trainee ervaring op bij een bekende hotelketen in Thailand, terwijl Rob een traineeship volgde bij de food & beverage afdeling van een beroemd hotel in Spanje. Na afronding van hun opleidingen vonden ze samen hun nieuwe uitdaging in restaurant ‘Elkaar’. Rob leidt als chef-kok de keukenbrigade, terwijl Isa de gasten in het restaurant onder haar hoede neemt. Dat er bij ‘Elkaar’ verschillende talen worden gesproken waaronder Nederlands, Engels, Duits en Spaans, spreekt bijna voor zich.

060A0439